سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اساس حکمت، دوری گزیدن از نیرنگ است . [امام علی علیه السلام]

کهکشان

وبلاگ، وب نوشت، یا بلاگ یک وب‌گاه یا صفحاتی از یک وب‌گاه اینترنتی متشکل از مطالب کوتاه به نام پست (Post) با محتوای اندیشه، اطلاعات و خاطرات روزانه شخصی و پیوندهایی است که به ترتیب زمانی از جدید به قدیم قرار گرفته‌اند [?]. نویسنده وبلاگ ممکن است یک یا چند نفر باشد.

واحد مطالب در وبلاگ، «پست» است، در حالی که واحد مطالب در وب‌گاه صفحه (Page) است. [?] معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصله? زمانی بین مطالب وب‌نوشت لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته‌شدن هر مطلب به خواست نویسنده? وب‌نوشت بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وب‌نوشت همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وب‌نوشت‌ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وب‌نوشت‌ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.

واژه‌شناسی و واژه‌گزینی

واژه? Weblog اولین‌بار توسط یورن بارگر استفاده شد که یک هم‌آمیزی از دو واژه? Web و Log است. واژه? Log، واژه‌ای‌ست از ریشه واژه یونانی Logos که در قرون میانه در معنای دفتر گزارش سفر کشتی‌ها به کار میرفته‌است. Log در زبان تخصصی رایانه به پرونده‌هایی گفته می‌شود که گزارش وقایع رخ‌داده در رایانه را ثبت میکنند. بلاگ (Blog) نیز شکل کوتاه‌شده وبلاگ است.

[ویرایش] انواع وبلاگ

به جز نوع نوشتاری وبلاگ، با گسترش روزافزون فناوری‌های اینترنتی، سیستمهای جدیدی از وبلاگ نیز گسترش پیدا کرده‌است.

در حال حاضر وبلاگ‌ها به صورتهای مختلفی مانند فوتوبلاگ، ویدئو بلاگ، فلش بلاگ، پاد کست و صدا بلاگ نیز وجود دارند.


[ویرایش] تاریخ وبلاگ‌نویسی

نخستین وبلاگ دنیا ING NEWS متعلق به دیوید واینر بود. در آغاز سال ???? ?? وبلاگ در اینترنت وجود داشت و در عرض چند ماه تعداد آن‌ها به میلیون‌ها وبلاگ رسید که از نقاط مختلف جهان می‌نوشتند[?].

در ایران نخستین وبلاگ را سلمان جریری در ?? شهریور ???? ایجاد کرد و موج وبلاگ‌نویسی با انتشار راهنمای ساخت وبلاگ توسط حسین درخشان در ایران آغاز شد[?] و در سال اول حدود ??? وبلاگ ایجاد شد و سال‌های بعدی با ایجاد سرویس‌های پرشین بلاگ، بلاگ اسکای و بلاگفا به ده‌ها هزار رسید[?].

در میان افغانان نخستین وبلاگ را ضیا افضلی به نام «غزل امروز افغانستان» از کانادا نوشته‌است. نخستین وبلاگی که از داخل افغانستان نوشته شده‌است را عزیزالله حکیمی ایجاد کرد[?].

 




هدی صمیمی ::: دوشنبه 87/9/25::: ساعت 6:38 عصر

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 8


بازدید دیروز: 0


کل بازدید :11481
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<